Partners

Bouwbegeleiding
De bouwbegeleiding is in handen van Bouwvrouw Liesbeth Wassenberg. Zij neemt ons erg veel werk uit handen en duikt overal met veel enthousiasme in.
Liesbeth is geweldig in het leggen van contact met de vele betrokken partijen en helpt ons bij het overbruggen van de verschillende belangen. Vol vertrouwen geven we zaken uit handen omdat ze goed luistert, weet wat wij willen en dit kan vertalen naar architect en gemeente. Er moet veel worden uitgezocht, met name op het gebied van isolatiematerialen en vergunningverlening. Ze zoekt naar de juiste contacten, brengt elke week een stapel nieuwe informatie naar onze bouwvergadering en zorgt voor (onze) voortgang.

Architectonisch ontwerp
Het architectonisch ontwerp met daarin de inpassing van het energetisch concept is gemaakt door Zecc architecten. We werden gegrepen door de mooie projecten op hun website. Ze zijn in staat om oude gebouwen een nieuw leven te geven en combineren moderne elementen met veel respect voor oude details. De monumentencommissie was in eerste instantie faliekant tegen de gestelde ambitie. Een monument zwaar isoleren, dat was onmogelijk naar hun idee. Door te luisteren, aan te sluiten en door hun gevoel voor kwaliteit en monumentale waarde van ons pand, zijn ze er in geslaagd de monumentencommissie te winnen voor dit ontwerp. Ze hebben het energetische concept van OPAi weten uit te werken tot een realistisch en prachtig ontwerp.

Energetisch concept
Het energetisch concept is ontworpen door OPAi. OPAi is het kennisinstituut van RAU architecten. RAU heeft een naam op het gebied van duurzame bouw. Zij hebben o.a. het gebouw van WNF en de Triodosbank gerealiseerd. Zij hebben de unieke ambitie ‘energieneutraal monument’ bedacht en daarbij, samen met ons, een plan opgesteld dat ervoor heeft gezorgd dat we dit huis mochten kopen. Het enthousiasme en de intelligentie van Barry Koperberg, onze contactpersoon werkt aanstekelijk en helpt de visie te realiseren.

Duurzaam advies
Adviesbureau Bouwwijzer vertegenwoordigt door Cora Gijswijt heeft ons geholpen met expertise en advies op het gebied van duurzame oplossingen. Cora is al jaren betrokken bij duurzaam bouwen, kent zowel de bouwwereld, de overheid als de wetenschap en weet daar verbinding tussen aan te brengen, bijvoorbeeld door de verschillende partijen met elkaar in gesprek te brengen in een ‘Bouwgame’.

Realisatie
Het ontwerp en concept wordt gerealiseerd door Oostenbruggen aannemersbedrijf. Oostenbruggen doet alleen renovatieprojecten en heeft dus veel ervaring met het werken aan en in historische gebouwen. Bert Oostenbruggen heeft liefde voor oude gebouwen en plezier in de uitdaging van het werken met duurzame materialen. Het is fijn om met iemand te werken die de verbinding wil leggen tussen behoud van oude details, innovatieve concepten en duurzame materialen en daarin het overzicht en de rust bewaart.

Installatie
De installatie is ontworpen door Edwin Nijeboer van Nijeboer – Hage en geplaatst door Bertran Platen van Platen Duurzame Technieken. Dat wil zeggen de tweede installatie in 2013. De eerste installatie is in 2009/2010 ontworpen en geplaatst door GSU, onderdeel van Eneco. De eerste installatie leverde echter bij lange na niet de beloofde prestaties, zodat na veel discussie, herstel van fouten, en nieuwe fouten, we er samen niet meer uitkwamen en deze installatie weer is verwijderd. too much cramp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *